Folklorni festivali

Folklorni festivali predstavljaju tradiciju i kulturu kroz narodnu umetnost, narodni ples i narodnu muziku. Folklorni festivali su uobičajena multi-žanrovska dešavanja koja uključuju najbolje od tradicionalnog i kulturnog nasleđa jednog naroda, grada ili etničke grupe. Neki ljudi tvrde da je prvi festival folklora organizovan 1928. godine u Severnoj Karolini, poznat pod nazivom Mountain Dance i Folk Festival Asheville.

Folklorni festivali se najčešće mogu organizovati oko narodne umetnosti i narodne muzike, ali mogu uključivati i narodni ples ili tradicionalnu kuhinju. Učesnici folklornih festivala mogu da predstavljaju određeni region, kulturu ili zemlju.

Moonlight Events organizuje za 2022. godinu:

Različiti žanrovi narodne muzike privlače veliku publiku, čineći folklorne festivale vrlo zanimljivim i pamtljivim. Ako ste zainteresovani da učestvujete ili budete deo sjajne publike na bilo kom od folklornih festivala, slobodno nam se obratite ili popunite onlajn prijavu za festivale folklora.Organizacija Moonlight Events organizuje folklorne festivale, festivale horova i festivale modernog plesa u Španiji, Italiji, Grčkoj, Češkoj, Srbiji… Folklorni festivali koje organizuje Moonlight Events Organization su najzanimljiviji plesni festivali u Evropi. Za leto 2022. pripremili smo 6 folklornih festivala. Organizujemo folklorne festivale u Italiji, folklorne festivale u Španiji, folklorne festivale u Grčkoj, folklorne festivale u Češkoj, folklorne festivale u Srbiji…

Ako tražite najbolje festivale folklora u Evropi, na pravom ste mestu!
Usredsređeni smo na narodnu muziku, etno muziku, tradicionalne plesove i održavanje folklorne tradicije i kulture. Pored toga, organizujemo i festivale za horove i za savremene plesne grupe kao što su balet, hip-hop, latino plesove I sve druge vrste savremenih plesnih žanrova.

Međunarodni festival folklora 2022 „ Moonlight In Barcelona“ biće održan od 01. do 06. jula 2022. godine u Barseloni, Španija. Ovo je najbolji festival u Barseloni, najbolji festival u Kataloniji i definitivno najbolji folklorni festival u Španiji. Hiljade učesnika dolaze iz svih krajeva sveta kako bi doživeli najbolje od najboljih festivala folklora u Španiji.

Folklorni plesni ansambli, horovi, savremene plesne grupe, tradicionalne plesne grupe ... U proteklih 7 godina na ovaj festival prijavile su se mnoge folklorne grupe: folklorne plesne grupe iz Bugarske, folklorne plesne grupe iz Meksika, folklorne plesne grupe iz Francuske, folklorne plesne grupe iz Italije, folklorne plesne grupe iz Jermenije, folklorne plesne grupe iz Švedske, folklorne plesne grupe iz Kanade, folklorne plesne grupe iz Mađarske, folklorne plesne grupe iz Malezije, folklorne plesne grupe iz cele Azije, SAD, Kanade, Evrope, folklorne plesne grupe iz celog sveta.

Međunarodni festival folklora 2022. „ Moonlight In Prague“ biće održan od 08 do 11.07.2022. godine u Pragu, Češka Republika. Ovaj festival folklora je najbolji folklorni festival u Pragu i najbolji festival folklora u Češkoj. Mnoge folklorne plesne grupe svake godine se prijavljuju za ovaj spektakularni festival folklora u Pragu.

Međunarodni festival folklora 2022 „ Moonlight In Thessaloniki“ biće održan od 15. do 20. jula 2022. godine u Solunu, Grčka. Ovaj festival je tradicionalno poznati folklorni festival, najbolji folklorni festival u Solunu, najbolji folklorni festival u Grčkoj. Ne samo tradicionalne grčke folklorne plesne grupe, već horovi i savremene plesne grupe iz celog sveta mogu se prijaviti i pridružiti ovom festivalu.

Međunarodni festival folklora 2022 „ Moonlight In Belgrade“ biće održan od 28. do 31. jula 2022. godine u Beogradu. Ovaj međunarodni festival folklora biće održan u ognjištu balkanskih zemalja. Ova folk vibracija i etno potez okupiće učesnike folklora iz celog sveta. Ovaj događaj narodnuh plesova je najbolji folklorni festival, najbolji folklorni događaj u Beogradu i folklorni događaj broj jedan u Srbiji.

Međunarodni folklorni festival 2022. „ Moonlight In Rimini“ održaće se od 05. do 10. avgusta 2022. godine u Riminiju, u Italiji. Ovaj festival folklora definitivno je najbolji folklorni festival u Riminiju već toliko godina i najbolji folklorni festival u Italiji. Svake godine mnoge folklorne i etno grupe iz celog sveta posećuju ovaj prelepi festival folklora: folklorne plesne grupe iz Turske, folklorne plesne grupe iz Bugarske, folklorne plesne grupe iz Južne Amerike, folklorne plesne grupe iz Argentine, folklorne plesne grupe iz Brazila , folklorne grupe iz Čilea, folklorne plesne grupe iz Meksika, folklorne plesne grupe iz Kanade, folklorne plesne grupe iz Azije i mnoge grupe iz Evrope.

Međunarodni folklorni festival u Riminiju 2022 biće spektakularan za etno kulturu i tradiciju.

Međunarodni festival folklora 2022 “Moonlight In Rome” biće održan od 12.do 15. avgusta  2022.u Rimu, u Italiji. Ovaj folklorni festival je najbolji folklorni festival u Rimu I je jedan od najboljih tradicionalnih festivala folklora u Italiji.

Bez obzira da li želite najbolje iskustvo i tražite festivale folklora u Mađarskoj, folklorne festivale u Nemačkoj, festivale folklora u Bugarskoj, festivale folklora u Hrvatskoj, festivale folklora u Portugalu, festivale folklora u Turskoj, festivale folklora u Poljskoj ili festivale folklora u Evropi uopšte, organizacija Moonlight Events uvek ima savršeno rešenje za vas i zna šta želite. Ovo su veoma popularni festivali folklora širom sveta.

Ako želite da upoznate učesnike folklornih festivala iz celog sveta, steknete više iskustva na pozornici, upoznate nove prijatelje iz sveta folklora, putujete sa folklornim grupama,doživite nezaboravno folklorno iskustvo, osvojite autentične nagrade, na pravom ste mestu sa našom organizacijom festivala folklora!

Putujte sa prijateljima, posetite najbolje, egzotične destinacije, takmičite se sa drugim ansamblima iz celog sveta na našim festivalima folklora u Evropi, posećujte mesta gde se održavaju najbolji folklorni festivali na svetu, uživajte na plažama zadivljujuće Španije i Italije , pogledajte jedinstvenu arhitekturu prelepih gradova poput Rima, Pariza i Praga, a na povratku kući ponesite najbolje iskustvo folklornog festivala ikad!