O nama

MOONLIGHT EVENTS ORGANIZATION se bavi organizacijom folklornih festivala širom sveta, u saradnji sa opštinama, i lokalnim udruženjima gradova gde već dugi niz godina održavamo naše festivale.

Glavni cilj festivala folklora je da otrkije talente u oblasti plesa, da podrži njihovu kreativnost i da promoviše koreografije u različitim umetničkim formama i načinima izvodjenja. Festival folklora se održava kako bi podstakao akademsku, profesionalnu i kulturnu razmenu izmedju koreografskih grupa.

Folklorni festivali, takođe, imaju za cilj da:

- otkriju nova imena i talente u koreografskoj umetnosti - naprave pozitivnu atmosferu i okruženje za komunikaciju na profesionalnom nivou - razmeni repertoar i iskustvo izmedju učesnika festivala

Festivali folklora postoje da ojačaju razumevanje mladih o drugim kulturama, da razvije tolerantan stav mladih prema kulturnim razlikama, da steknu poštovanje etnickih osobenosti i jedinstvenih oblika umetnickih realizacija. Organizatori festivala su tu da uspostave poslovne kontakte sa učesnicima folklornih festivala (raspored putovanja i učešća na stranim festivalima), da neguju duh dobrovoljnog učešća na folklornom festivalu, ojačaju međunarodne kontakte sa zemljama širom Evrope i sveta, nastave kulturnu razmenu i stvore uslove za realizaciju i održavanje festivala.

Učesnici: Koreografske grupe iz celog sveta (minimalno 5 učesnika a maksimalno nije ograničeno). Plesne grupe različitih stilova, trendova i iz razlicitih koreografskih skola ukljucujuci profesionalne i ameterske koreografske grupe (bez ograničenja na maksimalnom broju plesača), pevacke grupe, solisti, muzicke grupe i koreografske grupe različitog uzrasta (bez starosne granice).

Kada govorimo o festivalima folklora, govorimo o ljudima sveta, istoriji, tradiciji, hiljadama i hiljadama godina kulture toliko različitih naroda koji žive na ovoj planeti. Različiti od države do zemlje, ali objedinjeni u jednoj želji , da sačuvaju svoju vlastitu kulturu folklora i predstave je širom sveta u najboljem svetlu ispred drugih zemalja, tako da je najbolji način da to učinite učešće / takmičenje na Međunarodnim festivalima folklora koje organizujemo širom sveta ...

Naša organizacija ima dugu tradiciju organizovanja međunarodnih festivala folklora,horskih festival i festival modernog plesa u svim evropskim zemljama i šire, već 7 godina uzastopno smo organizatori najvećeg i najposećenijeg međunarodnog festivala folklora u Barseloni, koji se tradicionalno održava svake godine početkom jula.

U gradu Riminiju, najposećenijoj letnjoj turističkoj destinaciji na svetu, jedina smo strana organizacija koja ima redovnu licencu i podršku turističkog i kulturnog udruženja koja može održati godišnji, tradicionalni, međunarodni festival folklora u srcu grada Riminija.

Posebno smo ponosni na tradiciju folklornog festivala u gradu Solunu, gde smo bili apsolutno prva od stranih organizacija koja je održala međunarodni festival folklora, i toliko mnogo drugih dešavanja širom Evrope, kao što su folklorni festivali u Pragu „Moonlight in Prag “, festival folklora u Rimu, festival folklora u Parizu, i druge naše događaje koje možete pronaći u delu Međunarodni festivali folklora u Evropi.

Svake godine, kroz različite mesece u godini, održavali smo naše međunarodne festivale folklora, horove i savremene plesne priredbe na različitim lokacijama sveta, povezujući ljude, delivši prijateljstvo, stvarajući spektakle koji okupljaju hiljade posetilaca, jer folklor je jedna od najlepših umetnosti na svetu.

Ne postavljamo ograničenja starosti učesnika, na našim folklornim festivalima učestvuju deca, odrasli i veterani narodnih plesova, a svi oni dobijaju jedno posebno mesto na stranicama organizacije Moonlight Events, u gradovima koje su posetili i u kojima istorija folklorne kulture koja će večno trajati.

Ne postavljamo ni ograničenja u broju učesnika, svako ko odabere ovaj stil života, treba imati priliku da pred publikom pokaže svoje umeće koje poštuje njihov naporan rad.

Za više detalja u vezi sa međunarodnim festivalima folklora koje organizujemo, posetite našu multimedijalnu galeriju koja sadrži fotografije sa različitih festivala folklora i pišite nam na e-mail, stojimo vam na raspolaganju za bilo kakva pitanja koja biste nam mogli postaviti o festivalima folklora u Evropi.